3 gün önceden hazırlanmış ekşi mayayı kuru ortamda ve oda sıcaklığında muhafaza ettikten sonra çavdar veya tam buğday unuyla tazelenir ve bir gün daha dinlenmeye bırakılır. Bu ekşi maya hamurumuz bu süreçte ekşi maya ekmek yapımına kullanımına hazır hale gelecektir.1 kg ekmek hamuruna 300 gr ölçek olacak şekilde ürün hazırlanmaya başlanır . Toplamda 3 tur olacak şekilde hamur katlanarak yarımşar saat dinlenmeye bırakılır. İşlenen hamur ekmek şekli verildikten sonra +4 derecede 12 saat boyunca fermente edilir ve ertesi gün 220 derecede 45 dk süreyle pişirilmeye bırakılır.
3 gün önceden hazırlanmış ekşi mayayı kuru ortamda ve oda sıcaklığında muhafaza ettikten sonra çavdar veya tam buğday unuyla tazelenir ve bir gün daha dinlenmeye bırakılır. Bu ekşi maya hamurumuz bu süreçte ekşi maya ekmek yapımına kullanımına hazır hale gelecektir.1 kg ekmek hamuruna 300 gr ölçek olacak şekilde ürün hazırlanmaya başlanır . Toplamda 3 tur olacak şekilde hamur katlanarak yarımşar saat dinlenmeye bırakılır. İşlenen hamur ekmek şekli verildikten sonra +4 derecede 12 saat boyunca fermente edilir ve ertesi gün 220 derecede 45 dk süreyle pişirilmeye bırakılır.
Zeron Bakery, Beşiktaş’ta küçük bir butik dükkanda başlayan hikayesiyle, ekmek çeşitleri ve sandviçleriyle sektöre yenilikçi bir soluk getirmiştir.